Module /  Aangepast koken

In deze module leer je over zoutarm, suikerarm, vetarm, vegetarisch, .. criteria die het aanpassen van het menu bepalen. Maatschappelijke trends en doelgroep vragen voor een aanpassing bij de uitwerking van bereidingen, gerechten en menu’s. Je maakt hierbij gebruik van diverse kooktechnieken. 

Inhoud

  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen
  • kenmerken van de te verwerken grondstoffen, zoals de herkomst, voedingswaarde, verteerbaarheid, gebruik, soorten bewaring korte en lange termijn benoemen
  • met een voedingsmiddelentabel werken
  • vervangproducten benoemen en gebruiken
  • vis reinigen
  • een eenvoudig dagmenu opstellen rekening houdend met prijs, seizoen en voedingswaarde
  • een bestaand recept aan een dieet aanpassen
  • een werkplan volgen
  • de ingrediënten in de juiste volgorde verwerken
  • verse kruiden gebruiken
  • soepen bereiden
  • bouillon trekken
  • salades bereiden
  • groentegerechten bereiden
  • fruitgerechten bereiden
  • aardappelgerechten bereiden
  • rijstgerechten bereiden
  • pastagerechten bereiden
  • sauzen die bij het gerecht passen, bereiden
  • desserten bereiden
  • een eenvoudige dagschotel bereiden
  • koude schotels bereiden
  • mousses bereiden
  • gerechten op smaak brengen 

Toelatingsvoorwaarden

Basiscompetenties bezitten van de module basis koken  

Cursussen

Het is momenteel niet mogelijk om voor deze cursus in te schrijven. Gelieve contact op te nemen met het secretariaat voor meer informatie.