Module /  Koken basis

In deze module leer je elementaire kooktechnieken uitvoeren. Je bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken. 

Inhoud

  • keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen
  • voedingsmiddelen verantwoord, onder meer met inachtneming van hoeveelheid, seizoen en prijs, gebruiken en verbruiken
  • voedsel stockeren en bewaren
  • kenmerken van de te verwerken grondstoffen zoals de herkomst, voedingswaarde, verteerbaarheid, gebruik, soorten bewaring korte en lange termijn, benoemen
  • de actieve voedingsdriehoek gebruiken
  • de werkzaamheden organiseren
  • hoeveelheden afmeten en wegen
  • groenten reinigen en versnijden
  • fruit reinigen en versnijden - de grondstoffen voor de basisbereidingen reinigen en panklaar maken 
  • vlees, gevogelte en vis panklaar maken
  • schaal- en schelpdieren reinigen
  • basisversnijdingen met vlees en vis uitvoeren 
  • basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven, onder meer met toepassing op groente, aardappelen, deegwaren en rijst
  • kruiden gebruiken 
  • groenten, aardappelen, rijst en deegwaren bereiden
  • de veiligheids-, milieu- en hygiĆ«neregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen 

Cursussen

Het is momenteel niet mogelijk om voor deze cursus in te schrijven. Gelieve contact op te nemen met het secretariaat voor meer informatie.

Mogelijke vervolgmodules

Aangepast koken