Opleidingen /  Kok

In de modules van de opleiding Kok leer je steeds een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu samen te stellen. Je maakt kennis met de nationale en de internationale keuken. Soepen en sausen, vlees-, gevogelte- en visbereidingen, desserts en gebak; in deze opleiding bieden we alles aan. Technieken zoals wokken, steamen en andere, nieuwe bereidingswijzen hebben na de lessenreeks geen geheimen meer voor jou. 
De lessen zijn praktijkgericht, met een vleugje theorie. Op het einde van elke lesavond worden de gerechten samen geproefd. 

Inhoud

  • Opstellen van het menu
  • Zorgen voor een evenwichtige samenstelling van gerechten en voor een afwisselend assortiment
  • Bepalen van recepten en bereidingswijzen, rekeninghoudend met het seizoensaanbod en de prijs van voedingswaren
  • Opmaken van de werkplanning van het keukenpersoneel en uurroosters
  • Toewijzen van taken aan de medewerkers
  • Superviseren van de mise-en-place en bereidingen
  • Controleren van kwaliteit, toepassing van recepten en technische fiches, verwerking, portionering en presentatie



Infomoment

  • Turnhout - Campus Boomgaard op 18/01/2020 van 10:00u tot 12:00u

Modules

Module
Dienst aan de kaart/keuken
Interactie zaal/keuken
Onthaal en omgang met gasten
Streekgerechten
Visgerechten
Vleesgerechten

Inschrijven

Voor deze opleiding kan je je inschrijven op volgend secretariaat:

Traject

Uurrooster

Studiebewijs

Certificaat kok
Diploma secundair onderwijs Kok in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming.

Downloads