Opleidingen /  Medisch administratief bediende

Heb jij voeling met de medische wereld of had je hier altijd al interesse in? Ben je sociaal en hou je van een uitdaging? 
Dan kan jij als medisch secretaresse  aan het werk in een ziekenhuis, dokterspraktijk, een gezondheidscentrum of elders in de gezondheidszorg.

Vanaf februari 2021 start in Mol de dagopleiding met het nieuwe leerplan. De opleiding zal daarom vanaf dan Medisch administratief assistent (MAA) heten. Meer info kan u terugvinden in onze infobrochure of bij de coördinator (ils.vangenechten@edukempen.be).

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je administratieve taken uitvoeren, maar ook het contact met de patiënten, kennis van de medische terminologie en wetgeving komen aan bod. Tijdens de stage en de uitstappen naar het werkveld kan je praktische ervaring opdoen en word je zo goed mogelijk voorbereid op een job. 

Modules

Module
Deontologie
Kantoorsoftware integratie
Klaviervaardigheden
Medische ICT-toepassingen
Medische correspondentie
Omgaan met patiënten
Organisatie van de gezondheidszorg
PC-vaardigheden
Praktijk voor een medisch administratief bediende
Secretariële vaardigheden
Word 1
Zakelijk Nederlands

Inschrijven

Voor deze opleiding kan je je inschrijven op volgend secretariaat:

Traject

Uurrooster

Brochure

Studiebewijs

  • Certificaat Medisch Administratief Assistent


Diploma secundair onderwijs Medisch administratief bediende in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming.

Opmerkingen

Voordat je mag inschrijven in de vestiging in Mol moet je eerst op een intakegesprek komen waar je extra uitleg krijgt en de verschillende mogelijkheden en eventuele vrijstellingen besproken worden. Een afspraak hiervoor kan je maken via mail (ils.vangenechten@edukempen.be). Maak tijdig een afspraak, want de plaatsen zijn beperkt!

Downloads