Module /  Initiatie wijnkennis en -degustatie

In deze module leer je de wijnstokvariëteiten, de invloeden van bodem en klimaat bij de druiventeelt en de productieprocessen van de verschillende wijnsoorten kennen. Je leert ook de basistechnieken van het degusteren van wijn volgens een zintuiglijke analyse, inclusief het bespreken van de beoordelingen en het formuleren van een oordeel.

Inhoud

  • Productie van wijn (wit, rood, rosé, mousserend, zoet)
  • De invloed van de natuurlijke omgeving op wijn (terroir)
  • De invloed van vatrijping
  • De geschiedenis van de wijnbouw
  • Blind herkennen van de verschillende druivenrassen
  • Ideale bewaaromstandigheden

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Initiatie wijnkennis en -degustatie na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Het is momenteel niet mogelijk om voor deze cursus in te schrijven. Gelieve contact op te nemen met het secretariaat voor meer informatie.

Opmerkingen

Deze cursus staat momenteel niet op de planning. Vul hier jouw gegevens in en wij brengen jou op de hoogte zodra er een nieuwe cursus start.

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

Mogelijke vervolgmodules

  • Kennis en degustatie Franse wijnen
  • Kennis en degustatie Europese wijnen
  • Kennis en degustatie wereldwijnen