Module /  Wijn en gastronomie

Deze afsluitende module is de kroon op het werk: je gaat wijnen en gerechten leren combineren. Daarvoor is het in de eerste plaats nodig om je zintuigen nauwkeuriger te leren gebruiken.

Inhoud

  • In elke les gaan we dieper en dieper in op de samenwerking tussen de smaken, texturen en aroma’s van wijn en gerechten 
  • We proeven verschillende wijnen bij een gerecht dat de collega’s van de koksopleiding voor ons bereiden
  • We sluiten af met enkele lessen over kaas en wijn, dessert en wijn, en het plannen van een menu met verschillende gangen

Toelatingsvoorwaarden

Volgende modules moeten succesvol afgerond zijn:
  • Algemene wijnkennis
  • Degustatie Franse wijnen
  • Degustatie Wereldwijnen

Studiebewijs

  • Deelcertificaat wijn en gastronomie

Cursussen

Periode Lesmoment(en) Lesplaats Lestijden Kostprijs
Van 04/02/2020 tot 23/06/2020 dinsdag van 18:10 u. tot 22:00 u. Boomgaardstraat 58, 2300 Turnhout 80 € 335

Opmerkingen

In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen.
In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden.

Mogelijke vervolgmodules

  • Masterclass wijn